images-1

Een stil Antil

In tegenstelling tot Aruba dat ver-amerikaanst is en Curacao waar de meeste BN-ers en partygangers heen gaan is Bonaire een rustig eiland.
Het heeft minder stranden en wordt voornamelijk bezocht door duikers en surfers. Er zijn zeker de nodige beachclubs en veel restaurants in soorten en maten maar het is veel minder massaal dan op de andere eilanden.

IMG_1685

De „bijzondere nederlandse gemeente” Bonaire heeft plm. 18.000 inwoners en bestaat voornamelijk van zouthandel (de gekleurde zoutpannen op bovenstaande foto) en toerisme. Bonaire, Saba en St. Eustasius vormen sinds oktober 2010 „Caribisch Nederland”.
Bonaire is een van de top-5 duik resorts van de wereld; er zijn rondom het eiland tientallen duikspots en in Kralendijk de bijbehorende duikscholen en -charters. Sorobon is de grote blauwe lagune rechts op de foto waar alle surfaktiviteiten zich concentreren. Het vliegveld is de streep net zuid van de stad.
De hoofdstad Kralendijk (Koralendijk) ligt links tegenover „Klein Bonaire” dat onbewoond is en deel uitmaakt van het National Park in het uiterste noorden.

Het huis waar deze site aan gerelateerd is staat dichtbij de kust op een helling in de villawijk Sabadeco Terrace, noord van de stad iets boven Klein Bonaire. Op de foto vlak onder de zwarte schaduw van een wolk, bij de kleine uitstulping van de kust.