images-1

Numero uno: duiken, snorkelen. Bonaire staat in de wereld top-5! Het gros van de toeristen leeft hier onder water.. en op twee komen de surfers.

Voor de landrotten - of als u het een dagje droog wilt houden - is een rondtrip over het eiland zeer de moeite waard:

De trip over het
noordelijk deel van het eiland, langs de kust, het Goto Meer en daarna lunch in Rincon geeft onderweg veel fotomomenten, mogelijkheden om te snorkelen enz. Op de terugweg kunt u even een kijkje nemen in Mangasina da Rei, een museumhuisje vlak buiten Rincon. De Indianentekeningen aan de Noordkust zijn een kijkje waard.
Neem ook een kijkje op de Seru Largu, mooi uitzichtpunt.

De route over het
zuidelijk deel voert langs de zoutindustrie, de aloude slavenhuisjes en de ruwe kust die eindigt bij Sorobon. Het water en strand nodigen uit voor een stop met zwem- en snorkelactiviteiten. Kijk ook even bij het haventje aan het eind van het strand waar vissers ’s middags hun vers waar binnenbrengen.
Ook kunt u genieten van lekkere broodjes bij Jibe City; een heerlijke plek om te relaxen!
Aan de overkant van Sorobon ligt Lac Cai, waar op zondagmorgen een bandje optreedt en lekkere snacks op het menu staan. Nou ja, menu; het wordt aangeboden!

IMG_1969 IMG_1964
Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid met een kano een mangrovetocht te maken.

IMG_1967

Het eiland is wereldberoemd vanwege de mogelijkheden te duiken. Snorkelen is een goed alternatief iets van de onderwaterwereld te zien.

images-2

Er zijn diverse duikscholen met goede instructeurs en opleidingsmogelijkheden. Buddy Dive bij Spice staat goed bekend.

Als u wilt kunt u een trip naar Klein Bonaire maken met een taxiboot. Zelf eten en drinken meenemen en zonnebrand, want het eiland kent geen faciliteiten. Op het strand leggen zeeschildpadden hun eieren die door de zonnewarmte uitgebroed worden.

Als u met kinderen reist is het park met ezelopvang een aanrader.

Het voert te ver veel meer dan deze attracties te noemen; in de vele, gratis verstrekte, gidsen treft u kaarten aan en tips voor toeristen.

zonnig-bonaire-bordje